Nowe produkty

Ostatnio przeglądane

Cukier. Sól. Tłuszcz

Nowy produkt

Książka "Cukier. Sól. Tłuszcz" zdobywcy nagrody Pulitzera, Micheala Mossa:
  • przedstawia kulisy mechanizmów rządzących rynkiem żywności przetworzonej
  • wyjaśnia rolę tłuszczu, cukru i soli we współczesnym przemyśle spożywczym
  • odpowiada na pytanie, czym jest tzw. "bliss point" i dlaczego koncerny spożywcze mają obsesje na jego punkcie
  • pokazuje, co ma wspólnego przemysł spożywczy z... tytoniowym

Więcej szczegółów

Cukier. Sól. Tłuszcz 5.00 2

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5.00 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 2

39,90 zł brutto

Opis

Liczba stron:456
Język:polski
Okładka:miękka

Więcej informacji

Jesteśmy uzależnieni od soli, cukru i tłuszczu. Najwięksi producenci żywności używają tych trzech prostych składników do tworzenia jak najbardziej kuszących produktów jak najmniejszym kosztem.  

Co znajdziesz w książce "Cukier. Sól. Tłuszcz"?

Michael Moss, zdobywca Pulitzera, na łamach tej książki dzieli się informacjami, do których dotarł kontaktując się z przedstawicielami największych koncernów spożywczych.

Ta książka jest dla Ciebie, jeśli:
  • ciekawią Cię sztuczki producentów, dzięki którym napędzają sprzedaż niezdrowych produktów
  • interesuje Cię przemysł spożywczy
  • chcesz zrozumieć podłoże uzależnienia ludzi od cukru, soli i tłuszczu
  • chcesz poczytać o (r)ewolucji w branży spożywczej
  • zastanawiasz się, jak light są produkty light i jak wygląda proces projektowania żywności wysokoprzetworzonej
  • cenisz dobry materiał dziennikarski



Przeczytaj fragment książki "Cukier Sól Tłuszcz" za darmo:

Opinie

Napisz opinię

Cukier. Sól. Tłuszcz

Cukier. Sól. Tłuszcz

Książka "Cukier. Sól. Tłuszcz" zdobywcy nagrody Pulitzera, Micheala Mossa:
  • przedstawia kulisy mechanizmów rządzących rynkiem żywności przetworzonej
  • wyjaśnia rolę tłuszczu, cukru i soli we współczesnym przemyśle spożywczym
  • odpowiada na pytanie, czym jest tzw. "bliss point" i dlaczego koncerny spożywcze mają obsesje na jego punkcie
  • pokazuje, co ma wspólnego przemysł spożywczy z... tytoniowym

Produkty powiązane