Promocje

Nowe produkty

Ostatnio przeglądane

Jaś Kapela: Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Nowy produkt

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są później przetwarzane na mięso.


Polskie mięso to trzecia książka Krytyki Politycznej z Serii z morświnem.

Więcej szczegółów

Jaś Kapela: Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem i przestałem się bać 5.00 1

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5.00 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 1

26,52 zł brutto

-24%

34,90 zł brutto

Opis

Język: polski
Okładka: miękka
ISBN: 978-83-65853-68-4
Wydawnictwo: Krytyka Polityczna
Autor: Jaś Kapela
Rok wydania: 2018

Więcej informacji

Autor książki Polskie mięso udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.

„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia - tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor w pasjonujący sposób przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by nakreślić możliwie jak najszerszy obraz „polskiego mięsa”.

Opinie

Napisz opinię

Jaś Kapela: Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Jaś Kapela: Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są później przetwarzane na mięso.


Polskie mięso to trzecia książka Krytyki Politycznej z Serii z morświnem.

Produkty powiązane