Promocje

Nowe produkty

Ostatnio przeglądane

Jadłonomia - Kuchnia roślinna

Nowy produkt

  • 100 nowych przepisów (plus kilka z bloga)
  • książka Marty Dymek - zwyciężczyni konkursu na Kulinarny Blog Roku 2013
  • ilustrowana autorskimi zdjęciami Jadłonomii
  • przepisom towarzyszą dodatkowe porady i podpowiedzi

Więcej szczegółów

Jadłonomia - Kuchnia roślinna 4.79 29

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.79 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 29

54,00 zł brutto

-15,00 zł

69,00 zł brutto

Opis

Liczba stron:344
Język:polski
Okładka:Twarda
ISBN:9788363696184
Wydawnictwo:Dwie Siostry
Tytuł oryginału:Jadłonomia
Autor:Marta Dymek
Rok wydania:2014

Więcej informacji

Setka wegańskich przepisów od Marty Dymek, prowadzącej bloga Jadłonomia!

Pomysłom na smaczne roślinne potrawy towarzyszą świetne zdjęcia i wyjątkowy krój pisma (przygotowany na specjalnie na potrzeby książki). Pewnie to wiesz, ale dla porządku dodam, że Jadłonomia została wybrana kulinarnym Blogiem Roku 2013.


Co znajdziemy w książce Jadłonomia?


Na ponad 280 stronach Marta Dymek zebrała niepublikowane wczesniej na blogu przepisy na wegańskie dania główne, zupy, desery i przystawki, w tym między innymi:
  • domowe pesto
  • w 100% roślinny pasztet z selera
  • faszerowane cukinie
  • ciasto marchewkowe
  • wegańskie burgery
  • musakę z czerwoną soczewicą
  • bób po libańsku
  • pastę bezjajeczną
  • pastę bezrybną
  • tofucznicę
  • flaki z boczniaków
I wiele innych, kultowych już przepisów rozsławionych przez wszystkich fanów książki Jadłonomia!


Potrawy w "Jadłonomii" podzielone zostały według głównego składnika. Poszczególne rozdziały poświęcone są np. liściom i ziołom (znajdziesz tu np. chłodnik z sałaty i pesto z rukoli), bakaliom, nasionom i zbożom (w tym dziale Marta umieściła m.in. przepis na witariańskie batony i na domowe mleko roślinne) czy warzywom zielonym (tu obok zupy krem z groszku znajdziesz cappuccino szparagowe!).


Całość uzupełnia zbiór przepisów podstawowych - na dodatki do potraw, które Marta Dymek wykorzystuje w swoich przepisach. A więc np. przepis na domowy keczup i wegański majonez, na sos BBQ czy puder marchewkowy.


Pięknie wydana, w twardej oprawie, idealna na prezent!

Opinie

Oceń 
2014-11-03

zamowiona

w sam raz na imieniny zonki powinna dotrzec :]

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2014-10-31

bele do 24/12 ;)

Genau bydzie na Śwjynta pod Christbaum.

  • 1 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2014-10-25

aaa!!!

już sie nie moge doczekać!

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię

Jadłonomia - Kuchnia roślinna

Jadłonomia - Kuchnia roślinna

  • 100 nowych przepisów (plus kilka z bloga)
  • książka Marty Dymek - zwyciężczyni konkursu na Kulinarny Blog Roku 2013
  • ilustrowana autorskimi zdjęciami Jadłonomii
  • przepisom towarzyszą dodatkowe porady i podpowiedzi

Produkty powiązane