Promocje

Nowe produkty

Ostatnio przeglądane

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Nowy produkt

Druga książka Marty Dymek - "Nowa Jadłonomia" to kolejna porcja przepisów z wyłącznie roślinnych przepisów. To wynik połączenia pasji kulinarnej z miłością do podróżowania. W tej publikacji autorka dzieli się swoimi odkryciami gastronomicznymi z różnych zakątków świata.

  • książka autorki Jadłonomii
  • wyłącznie wegańskie przepisy

Więcej szczegółów

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata 4.13 16

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.13 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 16

69,90 zł brutto

Opis

Język:polski
Okładka:Twarda
Wydawnictwo:Marginesy
Tytuł oryginału:Nowa Jadłonomia
Autor:Marta Dymek
Rok wydania:2017

Więcej informacji

Autorka bestselerowej książki kucharskiej i niesamowicie popularnego bloga Jadłonomia jest nie tylko miłośniczką gotowania i odkrywania smaków, kocha to robić podczas realizowania swojej innej pasji - podróżowania.




Marta Dymek zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.

Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni. Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska z warzywami.

W każdej podróży spisywała ulubione przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami. Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza.


Jakie przepisy kryje "Nowa Jadłonomia" - książka Marty Dymek?

Zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.


Jeśli podobała Ci się "Jadłonomia", to książka "Nowa Jadłonomia" musi pojawić się na Twojej półce!

Opinie

Oceń 
2017-03-30

Czekam z utęsknieniem

Zaszalała z blogiem, działa w telewizji, zaliczyła przez ostatnie 2lata liczne podróże, więc treść zapowiada się super ciekawie. Mnie dodatkowo zachęca okładka - szalona!

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

    Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

    Druga książka Marty Dymek - "Nowa Jadłonomia" to kolejna porcja przepisów z wyłącznie roślinnych przepisów. To wynik połączenia pasji kulinarnej z miłością do podróżowania. W tej publikacji autorka dzieli się swoimi odkryciami gastronomicznymi z różnych zakątków świata.

    • książka autorki Jadłonomii
    • wyłącznie wegańskie przepisy

    Produkty powiązane