Promocje

Nowe produkty

Ostatnio przeglądane

Blendman: Hummusy i pasty - Konrad Budzyk

Nowy produkt

Pierwsza książka Blendmana - Konrada Budzyka - to 76 roślinnych przepisów na smaczne pasty kanapkowe i hummusy.

Więcej szczegółów

Blendman: Hummusy i pasty - Konrad Budzyk 4.67 6

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.67 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 6

39,90 zł brutto

Opis

Język:polski
Wydawnictwo:Flow Books
Autor:Konrad Budzyk
Rok wydania:2017

Więcej informacji

Hummusy i pasty to pierwsza książka Blendamana, w której znajdziemy kilkadziesiąt pomysłów na wegańskie smarowidła. Wśród nich m.in. na pastę z bobu z miętą, hummus w wersji z dynią, grillowaną papryką lub rodzynami, a także na czekoladową pastę z czarnej fasoli.


Każdy z przepisów na hummus i pastę może służyć za inspirację do własnych poszukiwań i eksperymentów z mikserem!

"Hummusy i pasty" - o autorze książki

Konrad Budzyk prowadzi bloga blendman.pl od kilku lat. Ponieważ najlepiej odnajduje się w przygotowywaniu sosów i past, jego strona poświęcona jest właśnie miksowaniu. Na wegetarianizm przeszedł, pracując w zakładach mięsnych (!), a po trzech miesiącach zdecydował się zostać weganinem.

Opinie

Oceń 
2017-08-16

Blendman: Hummusy i pasty - Konrad Budzyk

Książka autorstwa Konrada Budzyka składa się 76 prostych i inspirujących przepisów.

Autor wyjaśnia na początku dlaczego napisał książkę i na co zwraca szczególną uwagę podczas przyrządzania hummusów, past, sosów oraz smakowitych dodatków.

Podoba mi się pozytywne podejście autora do każdego przepisu i z jaką serdecznością i przygotowaniem podchodzi do tematu całości książki. Zachęca nas Czytelników do wykonania prostych, zdrowych połączeń, które posiadają różnorodne smaki.

Tworzenie każdego z przepisów Pana Konrada Budzyka to codzienna jego pasja i przygoda z którą dzieli się również na swoim autorskim blogu. Ma on nadzieję, że Czytelnicy poznają i przyjrzą się z bliska jak to jest w świecie kulinarnych nowości.

Książka ta zawiera: opisy past,humusów,porady jak ugotować strączki, jak ułatwić sobie życie tj. przyprawy, oleje, wszystko co suche, jedzenie w puszkach, moździerz, przyprawy i dodatki, przechowywanie, miary, przelicznik objętości na wagę.

Moją uwagę zwróciły następujące przysmaki takie jak: humus czosnkowy, hummus z białej fasoli pieczonego czesnego, hummus z bobu, pasta z bobu i z miętą, pasta zielonego groszku, pasta bezjajeczna, pasta prażona, klasyczna pasta paprykowa, pasta z bakłażana, pasta szpinakowa , pasta brokułowa, pasta oliwkowa, pesto z jarmużu, pasztet sojowy w słoiku, pasztet fasolowo – gryczany, pasztet z białych warzyw, sos słodko- kwaśny, masło roślinne.

Pan Konrad Budzyk przekazuje swoją wiedzę kulinarną w sposób przejrzysty, prosty.

Doradza Czytelnikom jak przyrządzić dany przepis, aby prezentował się estetycznie na talerzu.

Twarda oprawa , zawiera 207 stron , kolorowe zdjęcia na każdej ze stron zaprezentowanego dania, tabele, Wydawnictwo Znak, Kraków 2017.

Polecam tę książkę szczególnie tym Czytelnikom, którzy cenią walory smakowe kuchni wegańskiej chcący poznać przy tym nowe przepisy warte przyrządzenia.

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    Blendman: Hummusy i pasty - Konrad Budzyk

    Blendman: Hummusy i pasty - Konrad Budzyk

    Pierwsza książka Blendmana - Konrada Budzyka - to 76 roślinnych przepisów na smaczne pasty kanapkowe i hummusy.

    Produkty powiązane